Skip to main content

Over het Congres

Voor de derde keer organiseert VHR, de Vereniging van HR-verantwoordelijken, een congres rond HR voor de toekomst. Dit eendaags congres heeft als doel HR-professionals op korte tijd te inspireren over hoe HR een positieve en duurzame bijdrage kan leveren aan de oplossing van maatschappelijke uitdagingen waarvoor wij staan. De vragen die we ons stellen zijn

 • Hoe kunnen we onze organisatie en onze processen inclusiever maken?
 • Hoe gaan we om met de toenemende “skills gap”?
 • Wat doen we om mensen langer en met meer “goesting” aan de slag te houden?
 • Hoe kunnen we het welzijn van mensen ondersteunen en versterken?
 • Hoe kunnen we mensen een ervaring van zinvolheid geven en hun motivatie kwalitatief houden?
 • Hoe gaan wij om met de vele dilemma’s van het ondernemen zoals de frictie tussen groei en duurzaamheid, lange versus korte termijn, …
 • Hoe ontwikkelen we duurzaam leiderschap waarbij we rekening houden met alle stakeholders” en ons richten op een betere toekomst?

Je kunt het programma van 2023 nog steeds raadplegen. En hier vind je het filmpje over het congres van 2023.

HR voor de Toekomst

24 September 2024

Concertgebouw Brugge

Top Sprekers

We nodigen sprekers uit die iets te vertellen hebben. Ze zijn zijn ook geëngageerd. Je mag van ons verwachten dat er geen commerciële pitches zijn.

Top Onderwerpen

Zoals vorig jaar bieden we je een gevarieerd menu van onderwerpen. De rode draad zoeken we samen. Maar in tegenstelling tot heel wat andere conferenties zoeken we breedte en willen we jou een breder palet aan ideeën meegeven.
Er is maar één podium, één focus.

Top Omgeving

We ontmoeten elkaar in de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw Brugge. Je proeft de culturele sfeer en je gaat vol energie en inspiratie naar huis. En zoals het hoort, krijg je zeker een cultureel toemaatje mee.

De Sprekers

CEO bij Randstad Belgium

De toekomst van werk zal maatwerk zijn

Annic Bosmans

De toekomst van werk is maatwerk. We horen het graag. De CEO van Randstad legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Githa Praet
Algemeen Directeur van Zorgband Leie en Schelde

HR als hartslag: Pionieren in persoonsgerichte zorg

Githa Praet

Bij Zorgband Leie en Schelde is HR de drijvende kracht achter een gezonde en effectieve werkomgeving. Hoe transformeren we talent en geven we op een innovatieve wijze persoonsgerichte zorg vorm?
Hoe leiden deze benaderingen tot betere zorgresultaten en een meer betrokken en tevreden zorgteam?
Tijdens deze keynote geeft Zorgband Leie en Schelde inzicht hoe ze traditionele paden doorbreken en een pioniersrol spelen; evenals de impact van hun vooruitstrevende HR-praktijken op zowel medewerkers als klanten.
Capriola di Gioia

Muzikaal Intermezzo

Amaryllis Dieltiens en Bart Naessens

Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richten klavierist en dirigent Bart Naessens en zijn vrouw Amaryllis Dieltiens (sopraan) in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op voor kleinschalige, intense uitvoeringen van aangrijpende, maar vaak vergeten muziek uit de 17de en 18de eeuw.

Bart studeerde klavecimbel en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut, en orgel aan het Lemmensinstituut en het conservatorium van Parijs. Hij is een gerespecteerd continuospeler met een uitstekende staat van dienst bij ensembles als Il Gardellino, Collegium Vocale, Vlaams Radiokoor, De Nederlandse Bachvereniging, en B’Rock. De laatste tijd profileert Bart zich in toenemende mate als dirigent met eigen ensembles zoals BachPlus, dat hij oprichtte als speeltuin en laboratorium voor het (cantate) repertoire van J. S. Bach en Cjdgenoten.

Amaryllis studeerde aan het Lemmensinstituut, het Conservatorium van Amsterdam, en De Nederlandse Opera Academie. Al tijdens die studies was Amaryllis een veelgevraagd operazangeres, met een breed scala aan rollen van de vroege barok tot de 20ste eeuw. Amaryllis werkte samen met het Residentie Orkest, het Orkest van de 18de eeuw, B’ Rock, het Amsterdam Baroque Orchestra, en het Combattimento Consort, onder de baton van beroemdheden als Konrad Junghänel, Frans Brüggen, Ton Koopman, en Richard Egarr.

In Capriola Di Gioia genereert de fusie tussen het muzikale temperament van Bart en Amaryllis een logische focus op het barokke repertoire voor sopraan en basso continuo. Op muziek dus, die vrijwel altijd ook theater is. Het speelplezier dat de ensemblenaam suggereert vormt samen met historisch onderzoek, een hang naar avontuur en experiment, een levendig gevoel voor drama, en een nog groter tekstbewustzijn de leidraad voor concerten en opnames die in groeiende mate door publiek en pers worden gewaardeerd. Capriola Di Gioia slaagt er al twaalf jaar in om naam te maken naast de iconische Vlaamse ensembles, en een eigen koers te varen tussen de grote componisten en repertoires door.

HR Director @ Vyncke

Facilitatie

Petra Dhondt

Director HR Trends & Insights @ Securex

Quo Vademus? Arbeidsmarkt Update.

Frank Vander SIjpe

Frank Vander Sijpe observeert al jaren de tendenzen op de arbeidsmarkt in HR. Hij geeft ons een update van wat er nu gebeurt en wat we mogen verwachten.

Chief HR Officer @ DEME Group

Duurzaam HR Beleid

Hans Casier

Hans Casier is Chief HR Officer van DEME group. Hij legt uit hoe bij DEME HR duurzaam is. Verwacht een eerlijk verhaal dat stemt tot nadenken en elke HR Professional en CEO kan inspireren.

Mede-oprichter van Social Dialogue Network

Hoe HR de kwaliteit van het sociaal overleg kan verbeteren.

Manou Doutrepont

Het sociaal overleg is rechtstreeks functie van de cultuur van een onderneming en een duidelijke rolverdeling binnen de onderneming.

Cultuur in de zin van de ingesteldheid waarmee conflicten opgelost worden. Dat is de boventoon die het verschil maakt van het overleg in ondernemingsraad en comité PBW en met de vakbondsafvaardiging.

De taakverdeling heeft betrekking tot de verdeling werkgeversgezag in de hiërarchie. Cultuur en rolverdeling bepalen hoe de regels van het sociaal overleg zinvol toegepast kunnen worden.

Elke Spinnewyn

Artificial Intelligence & The Power of People

Elke Spinnewyn

Elke Spinnewyn legt met veel passie uit wat de balans tussen AI en mens kan zijn.
HR Director @ Euroclear

Facilitatie

Vincent Delbaere

Vincent Delbaere is HR director bij Euroclear. Voor de derde keer leidt hij samen met Petra Dhondt het hele congres in goede banen.
HR Directeur bij Fluvius

Bepaal de toekomst van HR samen met je business.

Ilse Van Belle

Bepaal de HR toekomst samen met je business

Ilse Van Belle is HR Ambassadeur 2024. Ze is HR director bij Fluvius.

Research @ Ghent University

Performance Management: van intentie tot ervaring

Isabeau Van Strydonck

Isabeau van Strydonck is PhD studente aan de Universiteit Gent en doctoreert over performance management. Ze deelt haar bevindingen met ons.

Algemeen Directeur @ Anima Eterna Brugge

Anima Eterna - Mutatio Eterna

Ann Truyens

Anima Eterna Brugge is een orkest in residence in het Concertgebouw Brugge. Het orkest is opgericht door Jos van Immerseel die een participatieve kijk heeft op hoe muzikanten binnen een orkest kunnen samenwerken. Het orkest is internationaal actief en gaat door vele veranderingen. Algemeen directeur Ann Truyens geeft ons een inkijk in hoe de organisatie omgaat met deze eeuwige veranderingen en de uitdagingen.

Julien De Wit

Waarom de generatiekloof op de werkvloer maar een putje is.

Julien De Wit

Op korte tijd wist Julien de Wit zich in de media te hijsen met een genuanceerde boodschap. Hij schreef een boek over de Generatie (geen spelfout) en doet zijn tour in Vlaanderen en daarbuiten om mensen mee te krijgen meer te kijken naar gelijkenissen dan naar verschillen. De generatiekloof is maar en putje.

Voorzitter VHR en Hrpro.be

De rode draad

David Ducheyne

Zoals elk jaar gaat David Ducheyne op zoek naar de rode draad tussen alle verhalen en ervaringen door. Hij staat in de weg voor de receptie.

Bijdrage

Save 25%

  Leden van VHR

  100/ bijdrage
  • Leden van VHR betalen enkel de bijdrage in catering.
  • Leden kunnen zich laten vervangen door een collega.
  • Een collega van het lid kan aan 150 Euro binnen.

  Leden van HRPro.be/NVP, VBO en VDAB

  350/ aanbod
  • Leden van VOCAP, HR Lab, Epsilon, PM Club, Pro HR Oost-Vlaanderen, HR Club West-Vlaanderen, HR Public, VBO en VDAB
  • Ook leden van de Nederlandse Vereniging voor Personeel (NVP) betalen een gereduceerde toegangsprijs.
  • Het lidmaatschap wordt nadien bevestigd door de vereniging.

  Standaard Ticket

  450normale prijs
  • De standaard toegangsprijs
  • Voor iedereen die geen lid is van één van de deelnemers
  • Of die geen partnership heeft met VHR voor dit congres.

  De inschrijvingen verlopen via Eventgoose.

  Wil je een pakket van 5 kaarten of meer, neem dan contact op met
  info@vhr.be

  Praktisch

  In een culturele ruimte …

  Op 24 September 2024
  Van 9u00 tot 17:30

  in het Concertgebouw Brugge
  Zand 34
  8000 Brugge

  www.concertgebouw.be

  Gemakkelijk te bereiken

  Het concertgebouw is op 10 minuten stappen van het station en is heel gemakkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer.

  Parkeren kan aan het station of onder het Zand zelf.

  Onze partners

  concertgebouw
  Balance HR
  Cantaloupe

  HR voor de Toekomst III

  24 september 2024