Skip to main content

Over het Congres

Voor de tweede keer organiseert VHR, de Vereniging van HR-verantwoordelijken, een congres rond HR voor de toekomst. Dit eendaags congres heeft als doel HR-professionals op korte tijd te inspireren over hoe HR een positieve en duurzame bijdrage kan leveren aan de oplossing van maatschappelijke uitdagingen waarvoor wij staan. De vragen die we ons stellen zijn

 • Hoe kunnen we onze organisatie en onze processen inclusiever maken?
 • Hoe gaan we om met de toenemende “skills gap”?
 • Wat doen we om mensen langer en met meer “goesting” aan de slag te houden?
 • Hoe kunnen we het welzijn van mensen ondersteunen en versterken?
 • Hoe kunnen we mensen een ervaring van zinvolheid geven en hun motivatie kwalitatief houden?
 • Hoe gaan wij om met de vele dilemma’s van het ondernemen zoals de frictie tussen groei en duurzaamheid, lange versus korte termijn, …
 • Hoe ontwikkelen we duurzaam leiderschap waarbij we rekening houden met alle stakeholders” en ons richten op een betere toekomst?

Hier vind je het filmpje:

HR voor de Toekomst

19 September 2023

Concertgebouw Brugge

Top Sprekers

We nodigen sprekers uit die iets te vertellen hebben. Ze zijn zijn ook geëngageerd. Je mag van ons verwachten dat er geen commerciële pitches zijn.

Top Onderwerpen

Zoals vorig jaar bieden we je een gevarieerd menu van onderwerpen. De rode draad zoeken we samen. Maar in tegenstelling tot heel wat andere conferenties zoeken we breedte en willen we jou een breder palet aan ideeën meegeven.
Er is maar één podium, één focus.

Top Omgeving

We ontmoeten elkaar in de Kamermuziekzaal van het Concertgebouw Brugge. Je proeft de culturele sfeer en je gaat vol energie en inspiratie naar huis. En zoals het hoort, krijg je zeker een cultureel toemaatje mee.

De Sprekers

HR & Legal @ Concertgebouw Brugge

Welkom in het Concertgebouw

Isabelle D'Hooghe

Al 20 jaar is Isabelle de stuwende kracht achter het HR en juridisch beleid van het Concertgebouw. Als gastvrouw zal ze ons verwelkomen en een tip van de sluiter oplichten over werken in het Concertgebouw Brugge.

Peter Ugille
Talent Acquisition Manager @ Accent Jobs

Open-Minded Recruitment

Pieter Ugille

Accent Jobs is steeds op zoek naar manieren om de arbeidsmarkt inclusiever te maken. Door open-minded sollicitaties mogelijk te maken wil de organisatie mensen kansen geven. je hoort hoe dat werkt.
Ellen Schouppe
Sportpsychologe @ Smart Mind

High Performing Teams

Ellen Schouppe

Ellen Schouppe studeerde af als Arbeids- en Organisatiepsycholoog en maakte de succesvolle overstap naar de topsportwereld na meer dan 10 jaar talentontwikkeling binnen de HR-business.

Als Sportpsycholoog heeft ze de afgelopen tien jaar haar expertise geleverd aan verschillende nationale teams, waaronder de Belgian Cats (basketbal), de Red Panthers (hockey) en de Belgian Cheetahs (4x 400m estafetteploeg) en de gemengde estafetteploeg 4x400m.

Haar kinderdroom kwam uit toen ze in de zomer van 2021 officieel door het BOIC werd aangesteld als vertrouwenspersoon van onze Belgische delegatie van topatleten op de Olympische Spelen in Tokio. Haar teams, de Belgian Cats & Belgian Cheetahs realiseerden een topprestatie door beide 7e te worden.

Daarnaast coacht ze topteams in België en in het buitenland bij clubs zoals de voetbalclubs RSC Anderlecht, Feyenoord en Gantoise Hockey Club.

Vandaag coacht ze ook topteams in de bedrijfswereld om high performing teams te worden, gebaseerd op de Smart Mind methodologie die ze ontwikkelde voor topsportteams.

In haar Keynote gaat ze dieper in op de case met de Provincie West-Vlaanderen.

Justine Amory
Psychology @ Ghent University

Het belang van morele leiderschapsstijlen

Justine Amory

Justine Amory is PhD studente aan de Universiteit Gent en doctoreert in oktober 2023 over het belang van morele leiderschapsstijlen. Ze deelt haar bevindingen met ons.

CEO @ Radix

AI voor HR

Davio Larnout

Davio is CEO van Radix, een bedrijf dat zich richt op AI toepassingen.
Hij is een gedreven spreker en gelooft in de mogelijkheden van AI.
Hij legt uit wat AI voor HR kan of zal betekenen.

Director HR Trends & Insights @ Securex

Quo Vademus? Arbeidsmarkt Update.

Frank Vander SIjpe

Frank Vander Sijpe observeert al jaren de tendenzen op de arbeidsmarkt in HR. Hij geeft ons een update van wat er nu gebeurt en wat we mogen verwachten.

Talent Director @ Unilin

Meet The Dive

Nick Leenaert

Meet The Dive: a new way of learning and developing

Nick Leenaert is HR DIrector en Talent Director bij Unilin. Vorig jaar were wonder zijn lending The Dive gelanceerd, een nieuw leercentrum. We luisteren naar het waarom en naar de eerste resultaten.

Unilin Group is een wereldwijde referentie voor interieurdesign en bouw. Zij ontwikkelen, produceren en verkopen laminaatvloeren, luxe vinyltegels, vinylplaten, parket, tapijttegels, kamerbreed tapijt, ruwe en decoratieve panelen, industriële vloeren, wand- en daksystemen en isolatieplaten. Unilin heeft 7.500 mensen in dienst op 105 locaties over de hele wereld, waarvan 30 productievestigingen. De groep realiseert een omzet van 2,5 miljard euro.

www.unilin.com

Edward Vanhoutte
Managing Director van Balance HR

Performance Management Morgen

Edward Vanhoutte

Performance Management is de heilige graal van HR. Maar hoe bouw je nu een effectief performance beleid op?

Jan Van Acoleyen
Jan Van Acoleyen - Human Capital Lead @ Proximus

Human Resources, Human Capital, ... of Human BS?

Sleutels voor een relevante toekomst.

Jan Van Acoleyen bouwde zijn loopbaan op bij Alcatel, Agfa-Gevaert, Barco en Proximus. Hij kreeg onlangs een Life-Time Achievement Award.

Hij geeft ons zijn ongezouten visie over HR.

Head of Diversity Equity & Inclusion

Inclusief HR - een must.

Katrien Goossens

Katrien Goossens bouwde haar ervaring als manager voor inclusie op bij Eurocontrol, ING en sedert kort bij Engie.

HR Directeur bij PZ Antwerpen

HR "Anders"

Corinne Scoyer

HR in de Politiezone Antwerpen: Anders

Corinne Scoyer is HR Ambassadeur van 2023. Ze is al 7 jaar onderweg bij de Politiezone Antwerpen en heeft het HR beleid er “anders” gemaakt. Ze legt uit hoe PZA in een niet zo evidente context een toekomstgericht HR Beleid opbouwt.

Mireille Caudron
Human Capital Director @ Moore

Performance Management Morgen

Mireille Coudron

Samen met Edward Vanhoutte van Balance HR geeft Mireille een getuigenis van hoe ze bij Moore performance management vorm geven.

Ludo Verstraete
Consultant

Waardering Werkt

Ludo Verstraete

Waardering Werkt

Ludo is enorm gefascineerd door de manier waarop wij omgaan met mensen. Het is zijn grote overtuiging dat de manier waarop we dit doen, bepalend is voor het geluk van onze medewerkers, en dus ook voor hun engagement en hun bijdrage. Authentieke waardering en het tonen van respect zijn wat mij betreft essentieel. En bovendien draagt de manier waarop wij omgaan met mensen ook bij tot de groei van de organisatie!

Vandaag focust hij zich voornamelijk op het belang van waardering op de werkvloer. Hij schrijft er zelfs een boek over, dat in september 2023 uitkomt. Waardering van medewerkers is immers zo belangrijk en heeft een positieve impact op het welzijn van de medewerker en het succes van de organisatie.

Sopraan en klavier

Muziek!

Amaryllis Dieltiens & Bart Naessens

Amaryllis Dieltiens en Bart Naessens zijn kind aan huis in het Concertgebouw Brugge.

Bart studeerde klavecimbel en orkestdirectie aan het Lemmensinstituut, en orgel aan het Lemmensinstituut en het conservatorium van Parijs. Hij is een gerespecteerd continuospeler met een uitstekende staat van dienst bij ensembles als Il Gardellino, Collegium Vocale, Vlaams Radiokoor, De Nederlandse Bachvereniging, en B’Rock. De laatste tijd profileert Bart zich in toenemende mate als dirigent met eigen ensembles zoals BachPlus, dat hij oprichtte als speeltuin en laboratorium voor het (cantate) repertoire van J. S. Bach en tijdgenoten.

Amaryllis studeerde aan het Lemmensinstituut, het Conservatorium van Amsterdam, en De Nederlandse Opera Academie. Al tijdens die studies was Amaryllis een veelgevraagd operazangeres, met een breed scala aan rollen van de vroege barok tot de 20ste eeuw. Amaryllis werkte samen met het Residentie Orkest, het Orkest van de 18de eeuw, B’ Rock, het Amsterdam Baroque Orchestra, en het Combattimento Consort, onder de baton van beroemdheden als Konrad Junghänel, Frans Brüggen, Ton Koopman, en Richard Egarr.

Bijdrage

Save 25%

  Leden van VHR

  0/ inbegrepen in lidmaatschap
  • Leden van VHR betalen niets extra
  • De kost van dit congres is inbegrepen in de prijs
  • Leden kunnen zich laten vervangen
  • Bij een No-Show factureren we 150 Euro

  Leden van HRPro.be/NVP, VBO en VDAB

  295/ aanbod
  • Leden van VOCAP, HR Lab, Epsilon, PM Club, Pro HR Oost-Vlaanderen, HR Club West-Vlaanderen, HR Public
  • Ook leden van de Nederlandse Vereniging voor Personeel (NVP)
  • Betalen een gereduceerde toegangsprijs.
  • Het lidmaatschap wordt bevestigd door de vereniging.

  Standaard Ticket

  395normale prijs
  • De standaard toegangsprijs
  • Voor iedereen die geen lid is van één van de deelnemers
  • Of die geen partnership heeft met VHR voor dit congres.

  De inschrijvingen verlopen via Eventgoose.

  Wil je een pakket van 5 kaarten of meer, neem dan contact op met
  info@vhr.be

  Praktisch

  In een culturele ruimte …

  Op 19 September 2023
  Van 9u00 tot 17:30

  in het Concertgebouw Brugge
  Zand 34
  8000 Brugge

  www.concertgebouw.be

  Gemakkelijk te bereiken

  Het concertgebouw is op 10 minuten stappen van het station en is heel gemakkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer.

  Parkeren kan aan het station of onder het Zand zelf.

  Onze partners

  concertgebouw
  Balance HR
  Cantaloupe

  HR voor de Toekomst

  19 september 2023